Thajské kari je jemné, ale zároveň plné chuti. Je jednoduché na přípravu, vše zvládnete uvařit v jedné pánvi. Tímto způsobem maso navíc nasákne všechny chutě z kari.
Co potřebujeme:
500 g kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky
2 sušené nebo i čerstvé limetové listy
400 ml kokosového mléka
1 šálek mini lilků (lze nahradit mraženým hráškem)
1 lžíce zelené kari pasty
1 hrst čerstvého koriandru
1 střední cibule
1 hrst thajské bazalky (můžete nahradit klasickou bazalkou a trochou máty)
2 stroužky česneku
1 zelená chilli paprička
2 lžíce rybí omáčky
limetková šťáva podle chuti
1 lžíce třtinového cukru
rýže k podávání
Postup přípravy:
- Na oleji (ideálně ve woku) restujte zelenou kari pastu asi dvě minuty, dokud se nerozvoní. Do pánve přidejte nakrájené kuřecí maso a promíchejte ho s kari pastou, aby se maso obalilo chutěmi.
- Smažte zhruba čtyři minuty. Do pánve nalijte kokosové mléko, přidejte malé lilky nebo hrášek, limetové listy, na měsíčky nakrájenou cibuli a drcený česnek.
- Nechte vše zvolna dusit asi 10 minut. Přidejte všechny ostatní ingredience kromě koriandru a bazalky a ještě chvíli duste.
- Čerstvé lístky koriandru a thajské bazalky přijdou do kari až těsně před podáváním. Kari podávejte s vařenou rýží.