Kapustičky zůstanou lahodně křupavé, a krásně tak kontrastují s krémově roztaveným sýrem. Tato lahůdka nejen zahřeje a potěší typickou vůní.
Ingredience
- 1 kg růžičkové kapusty, očištěné
- 200 g mozzarelly, nakrájené na kousky
- 200 g blaťáckého zlata, nakrájeného na kousky
- sůl a hrubý pepř na dochucení
- lžíce olivového oleje
Příprava jídla
Kapustičky pět minut povařte v osolené vodě a ihned propláchněte studenou. Překrojte napůl, naklaďte spolu se sýry do pekáčku, opepřete a zakápněte olejem. Pečte deset až patnáct minut při 180 °C, aby se sýr roztavil.
Čtyři porce připravíte cca do 30 minut.
Úplně stejně je možné připravit také brokolici.
Dobrou chuť