St. Úno 5th, 2025

Jak na křupavé kuřecí řízky

Klasický troj obal na řízky už dnes není moc u milovníků křupavých řízku in. Mnozí navštěvují americké prodejny rychlého občerstvení a přispívají tak na blahobyt všech za velkou louží, ale přitom si takové pochoutky můžeme udělat doma a navíc ještě pořádně ušetříme.

Co potřebujeme:
  • 400 g kuřecích prsou
  • 15cl mléka
  • 300g kukuřičných lupínků
  • 4 vejce
  • 70 g mouky
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • paprika
  • olej na smažení

Postup:
  1. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky.
  2. Vložte je do mísy a přidejte mléko, sůl, pepř, papriku a zázvor. Dobře promíchejte a nechte macerovat na chladném místě alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc).
  3. Kukuřičné vločky vložte do sáčku na mrazení a rozdrťte je válečkem na maso.
  4. Mouku smíchejte se solí, pepřem a paprikou. V jiné misce rozšlehejte vejce na omeletu.
  5. Kousky kuřete namočte do mouky, pak do vajec a nakonec do rozdrcených kukuřičných lupínků. Pro ještě křupavější strouhanku namočte kuře podruhé do vajec a kukuřičných lupínků.
  6. Smažte asi 4 – 5 minut (do zlatova).
Dobrou chuť…

související články