Oranžové bobulky tibetského rakytníku obsahuji vitamíny C, A, D, F, K. Povzbuzuje odolnost proti infekcím a stresu. Též působí na krevní oběh, působí hojivě na sliznici dýchací, trávicího ústrojí a na klouby.
V menší množství jsou vitamíny účinné i v listech, které nasušíme a můžeme z nich dělat čaj.
Z rakytníkových bobulek je dobrý sirup.
Zde je recept od paní Věry :
Postup: nastříháme si bobulky z rakytníku nejlépe nůžtičkami.
Připravíme si odšťavňovač, kterým odšťavníme nastříhané bobulky rakytníku.
Na jeden litr odšťaveného rakytníku potřebujeme 1 kg cukru.
Všechen odšťavněný rakytník vlijeme do hrnce a přidáme cukr. Nevaříme, tento recept.
Pořádně promícháme, dokud se cukr nerozpustí. Po promíchání nalijeme do skleniček, pořádně zavíčkujeme a dáme do ledničky. Můžeme každé ráno konzumovat lžičku sirupu, nebo dávat lžičku do čaje.