Klasický troj obal na řízky už dnes není moc u milovníků křupavých řízku in. Mnozí navštěvují americké prodejny rychlého občerstvení a přispívají tak na blahobyt všech za velkou louží, ale přitom si takové pochoutky můžeme udělat doma a navíc ještě pořádně ušetříme.
Co potřebujeme:
- 400 g kuřecích prsou
- 15cl mléka
- 300g kukuřičných lupínků
- 4 vejce
- 70 g mouky
- sůl
- pepř
- zázvor
- paprika
- olej na smažení
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájejte na kousky.
- Vložte je do mísy a přidejte mléko, sůl, pepř, papriku a zázvor. Dobře promíchejte a nechte macerovat na chladném místě alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc).
- Kukuřičné vločky vložte do sáčku na mrazení a rozdrťte je válečkem na maso.
- Mouku smíchejte se solí, pepřem a paprikou. V jiné misce rozšlehejte vejce na omeletu.
- Kousky kuřete namočte do mouky, pak do vajec a nakonec do rozdrcených kukuřičných lupínků. Pro ještě křupavější strouhanku namočte kuře podruhé do vajec a kukuřičných lupínků.
- Smažte asi 4 – 5 minut (do zlatova).